Ολοκληρώνεται και φέτος η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας.

 

« 1 από 2 »

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας κλείνει την αυλαία της 4η Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου την Κυριακή 14 Απριλίου. Οι μαθητές της Γ, Δ και ΣΤ τάξης παρουσιάζουν στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα Μαγικά Μαξιλάρια».

 

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα αντικείμενο – σύμβολο της ξεκούρασης, της χαλάρωσης και των ονείρων μετατραπεί σε έναν απόλυτο μηχανισμό χειραγώγησης; Το πασίγνωστο έργο του Ε. Τριβιζά μας περιγράφει αυτό ακριβώς το γεγονός. Οι καταχθόνιοι ήρωες του έργου, με χειρότερο τον Αρπατίλαο θα μας δώσουν ένα μάθημα εξουσίας και χειραγώγησης. Από την άλλη, τα θύματα της ιστορίας (όπως πάντα) οι πολίτες της χώρας θα δουν τον κλοιό γύρω τους να στενεύει επικίνδυνα. Και όταν πια θα τους έχουν μείνει μόνο τα όνειρα, ο Αρπατίλαος θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή για να τους τα κλέψει κι αυτά. Ένα έργο που φέρνει τα παιδιά αντιμέτωπα με τις έννοιες της αδικίας, της εξουσίας, της στέρησης της ελευθερίας, που κάθε άλλο παρά απαρατήρητο μπορεί να περάσει απ’ αυτά.

 

Διασκευή: Μακροδήμος Νίκος 

Εμψυχωτής: Παπάζογλου Αλέξανδρος

 

Αλφαβητικά οι ρόλοι:

 

Ανδριάνα: Νεφέλη Νισηροπούλου 

Αρπατίλαος: Εμμανουήλ Κεχαγιάς 

Αφηγήτρια: Ευαγγελία Γαζέτη 

Βουλίμιος: Γιώργος Συκούδης 

Ευτυχία: Ελισάβετ Γκόρδη 

Θεόδωρος: Άγγελος Μαργιώτης 

Αντώνης: Σταύρος Καβακόπουλος 

Μάκης: Μήνας Παπαδόπουλος 

Μάριος: Δημήτρης Ράντσιος + Απόστολος Ευθυμίου 

Μυρτώ: Αμαλία Λοΐζου

Σαυριλία: Μαρκέλλα Μαργιώτου

Σοφία: Εβελίνα Κυράτσου 

Τίλιος: Στέργιος Κόκαλας 

Φρουρός Α’: Μαρία Δομουτσόγλου 

Χριστίνα: Αγγελική Τζιώγα 

 

 

*η φωτογραφία είναι από παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Αμέσως μετά τη λήξη της παράστασης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας θα ακολουθήσει η απονομή τιμητικών διπλωμάτων στις θεατρικές ομάδες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού Καβάλας, οι οποίες συμμετείχαν στην 4η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου.