ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

κατάλογος

Μετά την πετυχημένη Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου που πέρυσι την Άνοιξη διοργάνωσαν  από κοινού, η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κ.) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, αποφασίστηκε φέτος να διευρυνθεί ο θεσμός με τη συμμετοχή των θεατρικών ομάδων και των δημοτικών σχολείων του νομού Καβάλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας.

 

Η δεύτερη Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου θα διεξαχθεί στην πόλη μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαΐου 2017 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και  θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα για όσες από τις θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων του νομού Καβάλας, το επιθυμούν.

 

Ο πολιτισμός, η τέχνη του θεάτρου στην εκπαίδευση, η τέχνη του θεάτρου ως εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι,  η φαντασία, η δημιουργικότητα, η συλλογική εργασία και η απόλαυση του αποτελέσματος της προετοιμασίας και παρουσίασης μιας παράστασης είναι ο σκοπός της διοργάνωσης.

 

 

Η φετινή γιορτή μαθητικού θεάτρου ανήκει στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του Δικτύου «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας οδού» – Δράσεις Πολιτισμού «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων».